9. klasse og 10. årgang på Aarhus Efterskole

Skal du på 10. årgang, kan du selv præge i hvilken retning din uddannelse skal gå. Du kan vælge mellem 4 forskellige profiler, som alle underviser på 10.klasses niveau, men med forskellige faglige prioriteringer.

I Profil 10. får du et bredt udvalg af fag, der åbner dig for den verden, du er en del af. Du får både en række klassiske prøvefag, som du kender fra din folkeskoletid, nogle fag der er mere filosofiske og kropslige, og endelig får du et profilfag, hvor du kan fordybe dig og blive rigtig klog!

Prøvefag: Dansk, engelsk og matematik.

For profilerne sprog og science desuden tysk og fysik/kemi

Dialogfag: Tro og eksistens, samfundsfag og idræt

Profilfag: Sprog og kommunikation, Science, Samfund-Idræt

Dialogfagene handler om de store spørgsmål i livet. Det er efterskole på højskolemaner! Her stiller vi spørgsmål og prøver at finde svar. Hvad er frihed?  Hvad er det gode liv? Hvad er meningen med det hele? Vi udfordrer hinanden og tager stilling til tilværelsen.

Du skal vælge et af de tre profilfag. Alle profilfagene er luksustid på den måde, at vi her har tid og mulighed for at gå i dybden, at tage ud i verden og at nørde med det, vi synes er spændende. Her laver vi projekter og oplæg for hinanden, fordyber os i detaljen og bruger byen og dens muligheder.

Anderledes 10. er vores højskoleklasse.

Følg linket nedenfor for beskrivelse af klassen.

10. SPROG

10. SCIENCE

10. SAMFUND-IDRÆT

ANDERLEDES 10.

Vi har også timer og forløb, der er fælles for hele skolen, og hvor vi er samlet på tværs af alle klasser. Læs om bl.a. danskdage og fortælletimer her.

Hvis du skal på 10. årgang, skal du vælge mellem 4 forskellige profiler.

Vi har ikke brobygning, men tilbyder dig grundig og kvalificeret uddannelsesvejledning på alle klassetrin.

Høj faglighed

På Aarhus Efterskole satser vi på høj faglighed og stor kvalitet i undervisningen. Vi tør godt sige, at vi har nogle af Danmarks mest kvalificerede lærere, som i den grad anstrenger sig for at skabe et unikt lærings- og undervisningsmiljø. Vi har tilmed moderne fag- og undervisningslokaler og integreret it. Hvis du vil noget med din skolegang, kan Aarhus Efterskole opfylde dit ønske - og undervisningen er tilmed både kreativ og innovativ.

Vi har både 9. klasse og 10. årgang og tilbyder både Folkeskolens Afgangsprøve (FP9), Den Udvidede Afgangsprøve (FP10) samt en projektklasse, der i samarbejde med undervisningsministeriet har udviklet en projektprøve.

Hver aften er der lektiecafé, hvor du i et hyggeligt miljø kan få hjælp til at komme i gang med din stil eller en knudret ligning. Du bestemmer selv, hvor eller hvornår du vil lave dine lektier, men i lektiecaféen er altid mindst én lærer, så du kan få god, faglig støtte til dine lektier og afleveringer.