Sengetøj, tandbørste og gummistøvler er pakket - sammen med de mange forventninger og forhåbninger

Vi har stor erfaring med at få unge mennesker på efterskole. Derfor gør vi vores yderste for, at også jeres barn skal komme hjem med en god uddannelse og mange oplevelser rigere. Der er mange nye ting i dagligdagen, som nye efterskoleelever skal vænne sig til, og vi reagerer helt forskelligt på dem. Det kan være svært at finde den rette balancegang mellem at lade de unge mennesker forsøge selv at løse, det der opstår for dem undervejs, og stadig støtte dem. Vi opfordrer til, at I altid ringer til jeres barns kontaktlærer, for vores erfaring er, at vi med en god kommunikation sammen ofte kan hjælpe de unge mennesker, der får brug for det.

Glæd jer over, at I giver jeres barn en fantastisk mulighed for at udvikle sig, lære noget og få masser af oplevelser.

Når I den første dag afleverer jeres barn på efterskole, er der pakket tandbørste, gummistøvler og mange forventninger og forhåbninger i forhold til, hvad der nu skal ske. Det kan være en omvæltning pludselig at bo tæt sammen med så mange andre. Nogle stortrives i det med det samme, mens andre lige skal lande, før de føler sig trygge.

Som forælder byder det at have et barn på efterskole også på nye oplevelser for jer. Nogle vil få en 10 cm højere knægt hjem efter 42 uger i Aarhus - andre vil opleve, at jeres barn pludselig kan spille guitar eller at de unge bliver mere selvstændige, lærer at bruge en kost eller noget helt andet. Vi inviterer jer ud på skolen til flere arrangementer i løbet af året, men I er altid velkomne til både at ringe eller at kigge forbi.

Efterskoleforeningen laver hvert år et magasin med artikler og gode råd til både unge og forældre, når efterskoleåret starter. I kan læse seneste udgave her.

Økonomi

Ophold og undervisning for skoleåret 17/18 koster 2.270 kr. pr. uge. I alt 95.340 kr. for hele året - herfra skal fradrages statsstøtte.  Beregn egenbetalingen på http://www.efterskole.dk/da/Schools/Price.aspx

Udgifter til udenlandsture og en del andre fællesudgifter er inkluderet i skolepengene.

De 2.500 kr. (kr. 500 i indmeldelsesgebyr + kr. 2000 i startgebyr) som indbetales inden skolestart bruges til undervisningsmaterialer etc. og tilbagebetales ikke.

Støttemuligheder:

Der ydes statsstøtte til alle elever. Denne støtte er afhængig af forældrenes indkomstgrundlag. Du kan hente oplysninger om dit aktuelle støttebeløb og få ansøgningsskema ved at kontakte skolen.

I visse særlige tilfælde kan der være mulighed for at søge ekstra støtte udover statsstøtten hos skolen - såfremt de økonomiske resurser skønnes begrænset.

AARHUS EFTERSKOLE ·  Brunbakkevej 21 · 8270 Højbjerg · Telefon: 86 27 17 77 · info@aarhusefterskole.dk