DAGLIGDAGEN

Aarhus Efterskole lever op til sine værdier.

Det betyder, at vi prioriterer og bruger krudt på, om du har det godt på efterskolen. Det betyder også, at vi er med på dine idéer og giver dig frihed til at prøve det af, du gerne vil.

Skolen og Aarhus har masser at byde på. Hvis du tør gribe det, og hvis du også giver til fællesskabet, venter en hverdag fyldt med oplevelser.

Det er hverdag og skoleliv midt i et stort fællesskab. Det er guitar, strømpesokker og nudler. Det er os og snakke om stort og småt. Det er dagligdag på AAE.

I forbindelse med ungdomsprøven i and. 10 har en projektgruppe lavet en lille guide for dig der skal starte på efterskole.  Målet har været, at skabe en guide, der hjælper fremtidige efterskoleelever med at få en god start og et godt år på efterskole.

Klik her for at læse den.

Værelseshygge

At gå på Aarhus Efterskole betyder, at du deler hverdag med dine kammerater. Vi går i skole sammen, spiser frokost sammen og bor sammen. Måske kan du slet ikke forestille dig at skulle dele et værelse med en anden, men ofte kan du slet ikke forestille dig at bo alene efter et par uger på AAE.

Du kommer til at bo sammen med en eller to andre på et værelse, som I med plakater, postkort og kreative idéer gør til jeres eget. Vi hjælper dig og dine kammerater med at blive trygge på værelset og finde ud af, hvordan man får en dagligdag til at fungere sammen.

Fritidens muligheder

Når vi ikke går i skole eller har linjefag, så er der tid til, at du kan gøre det, du har lyst til. Vores værksteder står altid åben, så du går bare i kast med elguitaren, fodboldene eller malingen i billedkunst - skolen har masser af muligheder. Du kan også gå en tur, spille et brætspil eller finde ro med en god bog i vindueskarmen, hvis det er det, du trænger til. At dele dagligdag betyder fart, liv og oplevelser - men også stille dage med ro til at være sig selv. Hver torsdag slutter vi skoledagen tidligt, så her har du mulighed for at tage ind til Aarhus og se, hvad den rummer af liv og mangfoldighed, eller du kan nå at få skrevet din engelsk stil færdig. Det er en hel eftermiddag, hvor du selv sætter dagsordenen.

Aftenen slutter vi fælles af i pejsestuen, men ellers er det op til dig, hvad du gerne vil. Til aftensmad er der ofte en masse tilbud, som du og dine kammerater tilbyder hinanden, og indimellem er der koncerter og arrangementer på skolen. Det er bare at tage for sig.

Weekend

På Aarhus Efterskole er du velkommen til at blive i weekenden. Og det er der rigtigt mange, der gør. Faktisk er vi ofte over 80 i weekenden, og det er nok fordi, at weekenderne på AAE er rigtig hyggelige. Nogle gange finder vi på noget vildt, og andre gange vil vi hellere have tid til at se en god film. Vi kan finde på at mørklægge hele skolen, tage kagepicnic med til stranden, besøge dyrehaven, lave biograf med storskærm, have turneringer i hallen, lave vores eget papir i billedkunst eller at tænde stearinlys og fortælle gode historier. De bedste idéer får vi sammen, og derfor samles vi, der bliver i weekenden, fredag eftermiddag til et lille weekendmøde. Her beslutter vi, hvad der skal ske. Så hav bare et par idéer parat, og vær med på det, dine kammerater foreslår! I løbet af året er der et par weekender, hvor alle elever bliver på skolen. Dem kan du se i årsplanen.

At dele dagligdag betyder fart, liv og oplevelser - men også ro til at være sig selv

At bo sammen er en oplevelse og en opgave. Vi passer godt på hinanden og lærer at rumme hinandens forskelligheder og hænge en fransk kunstplakat op ved siden af en svedig rockplakat

AARHUS EFTERSKOLE ·  Brunbakkevej 21 · 8270 Højbjerg · Telefon: 86 27 17 77 · info@aarhusefterskole.dk